-
V60 Drip
Nabízí se otázka, co může mít s kávou spojeného něco, co se jmenuje ovíječ skrvnitý?
V určitém případě mnoho, protože tato cibetková šelma je nedílnou součástí výrobního procesu výjimečné kávy pocházející z Indonésie. Ač se to nemusí každému líbit, plody kávovníku projdou trávicím traktem zvířete, které je pomocí enzymu proteáza natráví a vyloučí. Cibetková káva je díky tomuto procesu jemnější, zajímavá a drahá.
Tento kávový nápoj se připravuje filtrací v trychtýři, jehož tvar dává i název celému nápoji.
Jedná se totiž o úhel 60 stupňů, a není to žádný převratný přístroj, ale například plastový trychtýřek za pár korun, do kterého se dává filtrační papír a koupíme jej v každém obchodě. Káva se zalévá téměř vařící vodou a louhovat by se měla zhruba 3 minuty. Chuť kávy není tak výrazná jako u espressa, ale zajímavě se časem mění.