Jednoduchý a levný způsob, jak si připravit tak trochu lepší kávu.
Jedná se o konvici, do které vložíme příslušné množství mleté kávy. Tu zalijeme horkou vodou, obvykle se hovoří o 93°C. Jednoduchým sítkem "uzavřeme" konvici a stlačíme jej ke dnu nádoby, následně kávu slijeme do druhé konvice. Tím se odfiltruje od kávy sedlina, vznikne tak nápoj zdravější, protože není zatížen dlouhým louhováním nežádoucích látek.
Nedílnou součástí výbavy profesionální kavárny i každého domácího milovníka kávy je mlýnek.
Kávu připravujeme z čerstvě umletých kávových zrnek. Zvláště na espresso se doporučuje káva na požadovou hrubost mlít každou porci "na minutku". Na každý způsob přípravy kávy je vhodné trochu jiné mletí. Profesionální barista ladí mlýnek každý den, o ideálním stupni hrubosti rozhodují totiž i takové detaily jako je počasí.