Jednoduchý a levný způsob, jak si připravit tak trochu lepší kávu.
Jedná se o konvici, do které vložíme příslušné množství mleté kávy. Tu zalijeme horkou vodou, obvykle se hovoří o 93°C. Jednoduchým sítkem "uzavřeme" konvici a stlačíme jej ke dnu nádoby, následně kávu slijeme do druhé konvice. Tím se odfiltruje od kávy sedlina, vznikne tak nápoj zdravější, protože není zatížen dlouhým louhováním nežádoucích látek.
Za kávu označujeme nejčastěji horký nápoj, který může být připravený v různých podobách, obvykle z rozemletých semen kávovníku.
Černý nápoj s typickým aroma se vyznačuje i přítomností povzbuzujícího alkaloidu kofeinu, jehož účinky se ovšem při správném způsobu přípravy kávy přeceňují. Tento společenský nápoj obvykle pochází ze dvou základních odrůd: Arabiky a Robusty.