- 
                          Káva
Velice efektní příprava filtrované kávy, tzv. Vacpot nebo Sifon jak se ještě dá tato metoda přípravy nazvat funguje na skoro až laboratorním principu vytváření podtlaku.
Sestává ze dvou filtrem oddělených nádob, přičemž ve spodní dochází k ohřevu vody a ve vrchní k samostatné přípravě kávy, která následně přejde zpět přes filtr zpět do spodní ze které se káva i servíruje. Součástí je i nezbytný zdroj tepla nejčastěji lihový kahan.
Za kávu označujeme nejčastěji horký nápoj, který může být připravený v různých podobách, obvykle z rozemletých semen kávovníku.
Černý nápoj s typickým aroma se vyznačuje i přítomností povzbuzujícího alkaloidu kofeinu, jehož účinky se ovšem při správném způsobu přípravy kávy přeceňují. Tento společenský nápoj obvykle pochází ze dvou základních odrůd: Arabiky a Robusty.