-
Irská káva
Známe to všichni, kdo jsme kdy snídali v kavárně v Americe, nebo minimálně z mnoha amerických filmů.
Je to káva připravená do typických velkých konvic v přístrojích na výrobu filtrované kávy ve větším množství. Tyto typické překapávače mají i plotýnku pro udržení správné teploty kávy po delší dobu. A vzhledem k tomu, že se jedná o mechanickou přípravu kávy ve velkém, má i konstantní kvalitu a jsou s přípravou nižší náklady.
Jedná se o nápoj z kávy, irské whiskey a smetany.
Interpretací tohoto nápoje může být několik, ten snad nejtradičnější můžeme ochutnat v Buena Vista Cafe v San Franciscu. Zde je cukr zalitý silnou filtrovanou kávou, následně doplněnou o whiskey Tullamore Dew a smetanu lehce ušlehanou v šejrku. Irská káva je servírovaná do typické skleničky na stopce a pije se bez lžičky.