-
Frenchpress
Nejedná se o žádný zvláštní nebo speciální druh kávy. Není to totiž nic jiného, než úplně běžná kávová zrna před pražením.
Tmavou barvu kávy jak ji známe dodá právě až pražení kávy. Zelenou kávu vyhledávají ti, kteří si ji chtějí sami zkusit pražit, případně příznivci zajímavých diet. Zelená káva totiž obsahuje mnoho antioxidantů, které zabraňují vstřebávání cukrů z potravy a jejich přeměnu na tuky.
Jednoduchý a levný způsob, jak si připravit tak trochu lepší kávu.
Jedná se o konvici, do které vložíme příslušné množství mleté kávy. Tu zalijeme horkou vodou, obvykle se hovoří o 93°C. Jednoduchým sítkem "uzavřeme" konvici a stlačíme jej ke dnu nádoby, následně kávu slijeme do druhé konvice. Tím se odfiltruje od kávy sedlina, vznikne tak nápoj zdravější, protože není zatížen dlouhým louhováním nežádoucích látek.