-
Flat White
Nabízí se otázka, co může mít s kávou spojeného něco, co se jmenuje ovíječ skrvnitý?
V určitém případě mnoho, protože tato cibetková šelma je nedílnou součástí výrobního procesu výjimečné kávy pocházející z Indonésie. Ač se to nemusí každému líbit, plody kávovníku projdou trávicím traktem zvířete, které je pomocí enzymu proteáza natráví a vyloučí. Cibetková káva je díky tomuto procesu jemnější, zajímavá a drahá.
V poslední době velmi oblíbený nápoj na bázi espressa.
Jedná se o cappuccino připravené do tradičního šálku na cappuccino, ovšem z dvojité dávky kávy, resp. z nápoje espresso doppio a mléčné pěny, které je ovšem - vzhledem k množství kávy - menší vrstva než u klasického cappuccina. Na druhou stranu ale přináší výraznější chuťový zážitek samotné kávy, protože doppio je víc než dvě espressa.