-
Doppio
Jedná se o nápoj z kávy, irské whiskey a smetany.
Interpretací tohoto nápoje může být několik, ten snad nejtradičnější můžeme ochutnat v Buena Vista Cafe v San Franciscu. Zde je cukr zalitý silnou filtrovanou kávou, následně doplněnou o whiskey Tullamore Dew a smetanu lehce ušlehanou v šejrku. Irská káva je servírovaná do typické skleničky na stopce a pije se bez lžičky.
Espresso doppio není ničím jiným než dvojitým espressem.
Vzniká tedy použitím dvojnásobného množství kávy i vody. I když by se na první pohled mohlo stát, že se jedná pouze o dvě espressa "na sobě", doppio je káva silnější. Espresso připravované v pákovém kávovaru ve dvou porcích najednou je vždy silnější než káva připravovaná pouze z jedné dávky. Chuťový dojem z takové kávy je vždy výraznější a zajímavější.