-
Doppio
Nedílnou součástí výbavy profesionální kavárny i každého domácího milovníka kávy je mlýnek.
Kávu připravujeme z čerstvě umletých kávových zrnek. Zvláště na espresso se doporučuje káva na požadovou hrubost mlít každou porci "na minutku". Na každý způsob přípravy kávy je vhodné trochu jiné mletí. Profesionální barista ladí mlýnek každý den, o ideálním stupni hrubosti rozhodují totiž i takové detaily jako je počasí.
Espresso doppio není ničím jiným než dvojitým espressem.
Vzniká tedy použitím dvojnásobného množství kávy i vody. I když by se na první pohled mohlo stát, že se jedná pouze o dvě espressa "na sobě", doppio je káva silnější. Espresso připravované v pákovém kávovaru ve dvou porcích najednou je vždy silnější než káva připravovaná pouze z jedné dávky. Chuťový dojem z takové kávy je vždy výraznější a zajímavější.