Džezva, jinak také Ibrik, je kovová nádoba s dlouhým uchem, pro přípravu Arabské u nás častěji Turecké kávy.
Jedná se o přípravu s dlouhou tradicí a přesně daným postupem, včetně zásadního velice jemného až prachového mletí zrn. V tradiční přípravě se často využívá vaření v horkém písku na speciální plotně. V metodě přípravy kávy v džezvě se konají i mezonárodní soutěže.
Mluvíme o profesionálním způsobu testování kávy.
I když bychom si mohli myslet, že profesionální ochutnávači kávy degustují jednotlivé druhy a směsi tak, že očichávají a ochutnávají úhledná espressa, cupping probíhá tak, že jsou kávová zrna umleta poměrně nahrubo a zalita podobně jako "český turek". Krom čichu potřebujeme ještě speciální širokou lžíci na cupping, kterou vzorky nabíráme a ze které srkáme.