Latté je italsky mléko a to je rovněž důležitou složkou nápoje caffé latté.
Hraje zde vyloženě dominantní roli, neboť horké mléko doplňuje klasické epsresso. Podává se nejčastěji do vysoké silnostěné sklenice, ve které může být i vizuálně navrstvené. K tomu dochází tak, že nejprve sklenici naplníme párou našlehaným mlékem, do kterého přiléváme dávku klasického epsressa o objemu cca 30 ml.
Chemex je metoda přípravy filtrované kávy, pojmenované podle specifické skleněné nádoby.
Nádoba tvaru přesýpacích hodin uprostřed opatřená dřevěnou objímkou, má kónické hrdlo určené pro filtrační papír a spodní baňku na již hotovou kávu. Design chemexu jej dostal až do sbírek muzea moderního umění. Vynalezl jej lékař Peter Schlumbohma v roce 1941 a vyráběla jej Chemex Corporation v Chicopee ve státě Massachusetts.